Η πρώτη έκθεση από την νεκροψία που έγινε στον νεαρό διαδηλωτή που σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Χατάι, στην νότια Τουρκία, τον 22χρονο Αμπντογκάν Κομέρτ, κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης, δεν επιβεβαιώνει ότι αυτός σκοτώθηκε από σφαίρα, όπως είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

«Η νεκροψία δεν έδειξε κανένα σημείο εισόδου ή εξόδου μιας σφαίρας πυροβόλου όπλου, ούτε κάποιο τραύμα στους εγκεφαλικούς ιστούς που να δείχνει την τροχιά» μιας σφαίρας, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κάταγμα στην κρανιακή κοιλότητα 3 επί 2,5 εκατοστών, χωρίς ωστόσο να μπορούν προς το παρόν να αποφανθούν για τα αίτια του θανάτου του νεαρού διαδηλωτή, πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του κυβερνήτη της Χατάι ανέφερε ότι ο Αμπντουλάχ Κομέρτ, ηλικίας 22 ετών, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, αφού τραυματίστηκε σοβαρά «από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από ένα άγνωστο πρόσωπο».

Καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν γνωστοποιεί προς το παρόν την ρίψη πυροβολισμών είτε από την αστυνομία, είτε από διαδηλωτές. Αντικυβερνητικοί ακτιβιστές δήλωσαν ωστόσο ότι ο νεαρός άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυροβολισμό της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης, Χασάν Ακγκιόλ, τον οποίο επικαλείται το δίκτυο πληροφόρησης NTV, ο Αμπντουλάχ Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).