Ιορδανοί συνδικαλιστές και ακτιβιστές διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου, εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς την Αιγυπτιακή εξέγερση.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδήλωση που πραγματοποιείται έξω από την πρεσβεία από τις 25 Ιανουαρίου και οι διαδηλωτές υποστήριξαν την απήχηση της εξέγερσης σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

"Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Αιγύπτου και να πούμε στο καθεστώς ότι έχει φτάσει η ώρα να παραιτηθεί" δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπορικών Συνδικάτων Άμπντουλ Φάταχ Κιλάνι.

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι οι σημερινές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο είναι οι μεγαλύτερες από την έναρξη, του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, στις 25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας, ο αριθμός των διαδηλωτών υπερέβη εκείνον των προηγούμενων διαδηλώσεων, την ώρα που η κινητοποίηση εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα της.

Σύμφωνα με μάρτυρες στην Αλεξάνδρεια, ο όγκος των διαδηλωτών ήταν παρόμοιος και στη μεγάλη πόλη της Βόρειας Αιγύπτου.