Επίσημη διαμαρτυρία προς το Εμιράτο του Κατάρ απηύθυνε το Ιράν, μετά τη σύλληψη ομάδας την οποία η Τεχεράνη αποκαλεί «τρομοκρατική ομάδα συνδεόμενη με Άραβες». Την πληροφορία μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars την Τρίτη.

Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών είχε δηλώσει την Κυριακή ότι 12 άνθρωποι είχαν συλληφθεί για «σαμποτάζ και τρομοκρατικές δραστηριότητες» εν όψει των προεδρικών εκλογών στο Ιράν στις 14 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Κατάρ στο Ιράν, μάλιστα, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για περαιτέρω εξηγήσεις.

Το Ιράν, σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, έχει βρεθεί σε σύγκρουση με το Κατάρ και άλλες αραβικές κυβερνήσεις στις χώρες του Περσικού Κόλπου, οι οποίες καλούν τον σύρο πρόεδρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Η Τεχεράνη κατηγορεί τη Δύση και τα αραβικά κράτη ότι ευνοούν την τρομοκρατία στη Συρία οπλίζοντας τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν επί δύο χρόνια τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Από τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Κατάρ ζητήθηκε να μεταφέρει τις εντονότατες διαμαρτυρίες της Τεχεράνης προς την Ντόχα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο, είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες αραβικής χώρας, η οποία ωστόσο δεν κατονομάστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.