Ανεστάλη η μετάδοση ενός τηλεπαιχνιδιού του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου Bloomberg HT αφού ο παρουσιαστής του είχε κάνει την προηγουμένη στους παίκτες ερωτήσεις σχετικά με το κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης που συγκλονίζει εδώ και έξι ημέρες την Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ" «αντιασφυξιογόνα μάσκα», «αστυνομία», «βία», «σύλληψη», «λαός», «λογοκρισία», «ειρηνισμός»: τέτοιες ήταν οι λέξεις που έπρεπε να μαντέψουν τη Δευτέρα, αφού άκουγαν τον ορισμό τους, οι συμμετέχοντες στο "Λογοπαίγνιο", μια ζωντανή εκπομπή που μεταδίδεται καθημερινά από το Bloomberg HT.

Την επομένη αυτής της εκπομπής με την επίμαχη θεματική, η μετάδοση του προγράμματος διακόπηκε χωρίς εξήγηση από τους υπεύθυνους του δικτύου, αναφέρει η «Χουριέτ» στην έκδοσή της στο Ίντερνετ.

«Η κατάσταση είναι λίγο συγκεχυμένη αυτή τη στιγμή (...) Απλώς μου ζήτησαν χθες να μην κάνω εκπομπή και η ώρα μου δόθηκε σε ένα άλλο πρόγραμμα», δήλωσε ο Ιχσάν Βαρόλ, ο παρουσιαστής του «Λογοπαίγνιου», σύμφωνα με την "Χουριέτ".

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικρίνονται έντονα από τους διαδηλωτές, οι οποίοι εκτιμούν πως η κάλυψη εκ μέρους τους των διαμαρτυριών εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της καταστολής τους από την αστυνομία ήταν μεροληπτική υπέρ των αρχών.

Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη με το σύνθημα «δεν θέλουμε έναν υποταγμένο Τύπο» μπροστά από τα γραφεία του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogus Holding, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV.