Κατά 10% μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στην ιταλική βιομηχανία από το 2007 μέχρι το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου μελετών της ιταλικής ένωσης βιομηχάνων Confindustria.

Όπως αναφέρει η έρευνα, από την αρχή της οικονομικής κρίσης έχασαν τις δουλειές τους 539.000 πρόσωπα που εργάζονταν στην μεταποίηση.

Αναφερόμενη στις δυνατότητες ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα, η Confindustria σημειώνει ότι «έχουν περιοριστεί κατά τουλάχιστο 15% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», ενώ «δεν αποκλείεται να υπάρξει και περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης».

Από το 2009 μέχρι το 2012, οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα που κατέβασαν οριστικά ρολά αγγίζουν τις 55.000, προσθέτει το κέντρο μελετών της Ένωσης Βιομηχάνων της Ρώμης. Κάθε ημέρα κλείνουν 44 εταιρίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's το 2012 oι ιταλικές τράπεζες περιόρισαν τις πιστώσεις προς τις επιχειρήσεις της χώρας, κατά 44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο oίκος αξιολόγησης προσθέτει ότι αν η Ιταλία δεν μπει σε δρόμο ανάκαμψης μέχρι το τέλος του 2013, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας.