Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι, οι μεγάλες θέσεις έχουν μεγάλες ευθύνες και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι συνηθισμένος να λειτουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Ο πλανητάρχης όμως, όπως κάθε κοινός θνητός είχε και αυτός μία αγαπημένη συνήθεια, που δεν άλλη από το κάπνισμα.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν εδώ ένα χρόνο περίπου, αφού λίγο οι δύο πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, λίγο η πτώση της δημοτικότητας του προέδρου, βοήθησαν τον Ομπάμα να αποχωριστεί το τσιγάρο, όπως δηλώνει ο Λευκός Οίκος, γιατί συνήθως η πίεση και το άγχος έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο εκπρόσωπος Ρόμπερτ Γκίμπς δήλωσε πριν από δύο μήνες ότι “δεν έχω δει καμία απόδειξη ότι καπνίζει εδώ και περίπου 9 μήνες. Ίσως έβρισκε μία ανακούφιση στο τσιγάρο αλλά πλέον το έδιωξε μακριά”.

Ενώ συμπλήρωσε “ο πρόεδρος καταλαβαίνει τους κινδύνους και νομίζω ότι κάνει μία εξαιρετική δουλειά στη μάχη με αυτή την συνήθεια που έχουν εκατομμύρια Αμερικανοί”.

Την ίδια άποψη υποστήριξε και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος “κέρδισε ένα προσωπικό στοίχημα”, καθώς ήταν φανατικός καπνιστής για περίπου 30 χρόνια.

Επίσης τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κάπνισμα το κάπνισμα ίσως ήταν η μοναδική “κακή συνήθεια”, που σπίλωνε το προφίλ του Αμερικανού προέδρου, οπότε το κέρδος είναι σίγουρα ωφέλιμο, τόσο από πολιτική άποψη όσο και από θέμα υγείας.