Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί, αύριο, Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προκειμένου να έχει επαφές με τη σερβική πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Γιανουκόβιτς και η ουκρανική αντιπροσωπεία θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της σερβικής Προεδρίας.

Μετά την επίσημη υποδοχή, θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφούν, επίσης, αρκετές διμερείς συμφωνίες.

Στη σερβική αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν – μεταξύ άλλων - οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Μρκιτς, ο υπουργός Μεταφορών Μίλουτιν Μρκόνιτς, ο υπουργός Γεωργίας Γκόραν Κνέζεβιτς, ο υπουργός Παιδείας Ζάρκο Ομπράντοβιτς και ο υπουργός Πολιτισμού Μπράτισλαβ Πέκτοβιτς.

Αντίστοιχα, στο Βελιγράδι θα ταξιδέψουν με την ουκρανική αντιπροσωπεία ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης Σερχί Λιοβοτσκίν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπόικο, οι σύμβουλοι του Ουκρανού προέδρου Αντρέι Γκόντσαρουκ και Γιούρι Λάντνι, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Βίκτορ Μάικο, ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Σερβία Βίκτορ Νέντοπας, οι υπουργοί Υποδομών, Πολιτισμού, Γεωργίας, Παιδείας και Επιστημών κ.ά.
Μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, οι κ.κ. Νίκολιτς και Γιανουκόβιτς θα προβούν σε δηλώσεις.