Έξι ανθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του τετραώροφου κτηρίου που κατέρρευσε στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Δεκατρείς ακόμα άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια του κτηρίου και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αφού υπέστησαν μικροτραυματισμούς, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του αξιωματούχου.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας είπε ότι σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης δεν πιστεύεται πως υπάρχουν άλλα θύματα, ωστόσο θα διεξαχθεί εμπεριστατωμένη έρευνα.

«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες έως ότου καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι το υπόγειο», σημείωσε ο κ. Έιρς.

Βάσει των πρώτων ερευνών φαίνεται πως το κτήριο διέθετε τις απαιτούμενες άδειες για την κατεδάφισή του και οι εργασίες είχαν ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος κατέφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος σε λιγότερο από 5 λεπτά, αφού ο κοντινότερος σταθμός απείχε μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο. Ο κ. Έιρς δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 πυροσβέστες έσπευσαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.