Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν για έκτη ημέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία. Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων και συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Κιζιλάι της Αγκυρας, όπου επενέβη και πάλι η αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού από αντλίες.

Η ατμόσφαιρα παραμένει εξαιρετικά τεταμένη μετά και την είδηση του θανάτου ενός τρίτου νεαρού διαδηλωτή, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, στα χθεσινά επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 4.000.

Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, οι οποίες στον πιο πρόσφατο απολογισμό τους, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, αναφέρονταν σε «περισσότερους από 300» τραυματίες, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το απόγευμα και στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου, όπου έχουν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα δύο συνδικάτα εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από δύο διαφορετικά σημεία κρατώντας κόκκινες ή άσπρες σημαίες και κατέκλυσαν την πλατεία Ταξίμ, επίκεντρο στης αμφισβήτησης που συγκλονίζει την Τουρκία, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού.

«Ταξίμ αντιστάσου, οι εργαζόμενοι φθάνουν», «Ταγίπ, οι πλιατσικολόγοι είναι εδώ», φώναζαν οι διαδηλωτές.