Σύροι αντάρτες κατέλαβαν συνοριακό πέρασμα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Συρίας και Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός "επιβεβαιώνει ότι το συνοριακό πέρασμα της Κουνέιτρα έπεσε στα χέρια των ανταρτών", μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη φορά που αντικαθεστωτικοί μαχητές καταλαμβάνουν συνοριακό πέρασμα κοντά στην κατεχόμενη από το Ισραήλ ζώνη του Γκολάν, αλλά δεν είναι σαφές αν θα κατορθώσουν να κρατήσουν τη θέση τους.

"Οι αντάρτες κατέλαβαν το πέρασμα κοντά στην παλιά πόλη Κουνέιτρα. Ισχυρές εκρήξεις και σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στην περιοχή", δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Το Ισραήλ ανησυχεί μήπως το Γκολάν, το οποίο κατελήφθη το 1967, κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών, μετατραπεί σε ορμητήριο για επιθέσεις τζιχαντιστών, που λαμβάνουν μέρος στη σύρραξη στη Συρία, εναντίον ισραηλινών στόχων.

TAGS