Τρεις υπόπτους για τον βιασμό μίας 30χρονης Αμερικανίδας σε ορεινό θέρετρο της βόρειας Ινδίας, συνέλαβε σήμερα η αστυνομία καθώς οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά των γυναικών παρουσιάζουν ανησυχητική έξαρση στη χώρα.

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, απήχθη από τρεις άνδρες που επέβαιναν σε φορτηγό το βράδυ της Δευτέρας ενώ έκανε ωτοστόπ για να επιστρέψει, έχοντας περάσει το απόγευμα με φίλους, στον ξενώνα όπου διέμενε στην πόλη Μανάλι στο κρατίδιο Χιματσάλ Πραντές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Δεν είχε καταφέρει να βρει ταξί για την επιστροφή.

Οι ύποπτοι -όλοι κοντά στα 20- ανακρίνονται από την αστυνομία και το φορτηγό τους κατασχέθηκε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι οι δράστες, αντί να την πάνε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, την μετέφεραν σε απομονωμένη περιοχή και την βίασαν.

Η υπόθεση είναι το τελευταίο κρούσμα σεξουαλικής επίθεσης εναντίον γυναίκας που έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα, όπου κατά μέσον όρο κάθε 20 λεπτά καταγγέλλεται ένας βιασμός.

Ο ομαδικός βιασμός 23χρονης Ινδής φοιτήτριας σε λεωφορείο στις 16 Δεκεμβρίου, στο Νέο Δελχί, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες ανθρώπους για να διαμαρτυρηθούν ζητώντας καλύτερη αστυνόμευση προς αποφυγήν σεξουαλικών επιθέσεων. Η νεαρή εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια πέθανε αργότερα υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματά της.

TAGS