Αθώος δήλωσε σχετικά με τις κατηγορίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ο Άντι Κόλσον, ο πρώην υπεύθυνος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης και πρώην διευθυντής της κυριακάτικης ταμπλόιντ εφημερίδας News of the World.

Ο Κόλσον παραιτήθηκε το 2011 από τη θέση του ως διευθυντή επικοινωνίας του Κάμερον έπειτα από κατηγορίες ότι γνώριζε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στις οποίες προέβαιναν δημοσιογράφοι της ταμπλόιντ την οποία διηύθυνε από το 2003 ως το 2007.

Ο 45χρονος Κόλσον, ο οποίος εμφανίσθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για λιγότερο από πέντε λεπτά της ώρας, δήλωσε αθώος τριών κατηγοριών, μιας για παράνομη υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων και δύο για συνωμοσία για τη διάπραξη αδικήματος από δημόσιους αξιωματούχους.

Η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην κορυφαίο στέλεχος της αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ και διευθύντρια της κυριακάτικης ταμπλόιντ πριν από τον Κόλσον, αρνήθηκε επίσης χθες στο δικαστήριο τις κατηγορίες για τηλεφωνικές υποκλοπές.