Επαναλειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή μεταξύ Βόρειας - Νότιας Κορέας

Επαναλειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή μεταξύ Βόρειας - Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία της «κόκκινης» τηλεφωνικής γραμμής ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, την οποία είχε κόψει η Πιονγκγιάνγκ το Μάρτιο, όμως φαίνεται πιο απρόθυμη να δεχθεί μια διυπουργική συνάντηση στη Σεούλ την επόμενη εβδομάδα, όπως προτείνει η Νότια Κορέα.

Η γραμμή αυτή του Ερυθρού Σταυρού, η οποία χρησιμοποιείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από τις δύο κυβερνήσεις, θα επαναλειτουργήσει σήμερα στις 14:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Επιτροπή για την Ειρηνική Συμφιλίωση της Κορέας, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα είχε αναστείλει την άνοιξη τη λειτουργία αυτής της "κόκκινης" γραμμής, η οποία ήταν η τελευταία απ' ευθείας σύνδεση ανάμεσα στους δύο γείτονες, σε μια περίοδο που η ένταση στη χερσόνησο είχε αυξηθεί.

Ωστόσο η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται πιο απρόθυμη όσον αφορά την πρόταση της Σεούλ για μια διυπυργική συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη στη Σεούλ. Η Βόρεια Κορέα επιθυμεί να πραγματοποιηθεί μια πρώτη σύνοδος, σε επίπεδο κατώτερο του υπουργικού, αυτή την Κυριακή στο έδαφός της.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο