Απομακρύνθηκαν, τα ξημερώματα, οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει για πολλές ώρες την είσοδο της έδρας της Βουλής της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και του Συμβουλίου υπουργών στο Σαράγεβο και αποχώρησαν οι βουλευτές και οι συμμετέχοντες σε διεθνή συνάντηση τραπεζιτών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τερμάτισαν τον αποκλεισμό μετά την παρέμβαση του ύπατου εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας, Βαλεντίν Ίντσκο, ο οποίος ζήτησε να επιτραπεί η αποχώρηση των ξένων υπηκόων, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων klix.ba.

Οι περίπου 350 «παγιδευμένοι» συμμετέχοντες στη Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (EFSE), βγήκαν από την κεντρική είσοδο της Βουλής. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό για να εμποδίσουν την προσέγγιση των διαδηλωτών και από την άλλη είσοδο του κτιρίου βγήκαν όλοι οι «αιχμάλωτοι» βόσνιοι βουλευτές.

Ταυτόχρονα, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες έγιναν δεκτοί από τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη χώρα και του ζήτησαν να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω της μη υιοθέτησης νόμου για τον ενιαίο αριθμό ταυτότητας και ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου για την Εφαρμογή της Ειρήνης (PIC).

Οι διαδηλώσεις στο Σαράγεβο ξεκίνησαν με αφορμή την περίπτωση μωρού τριών μηνών από την Ντόνια Οραχόβιτσα, για το οποίο έπρεπε να εκδοθεί επειγόντως ενιαίος αριθμός μητρώου και διαβατήριο για να μεταφερθεί στο εξωτερικό για νοσηλεία.