Οι Πούτιν είναι ακόμα μαζί. Όχι, δεν σημειώθηκε κάποια απρόσμενη εξέλιξη, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της συζύγου του Λουντμίλα ότι χωρίζουν ύστερα από 29 χρόνια γάμου, αφού τυπικά τουλάχιστον ενώνονται με τα δεσμά του γάμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά την αιφνιδιαστική τηλεοπτική τους ανακοίνωση του χωρισμού χθες Πέμπτη, δήλωσε ότι οι Πούτιν απλώς προέβησαν στην ανακοίνωση χωρίς να έχουν κινήσει τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσαν και αξιωματούχοι του ληξιαρχείου στην Μόσχα που, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξιωματούχοι στη γενέτειρα του Πούτιν, την Αγία Πετρούπολη, αρνήθηκαν να απαντήσουν αν έλαβαν αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με το πρακτορείο, και αρκέστηκαν να απαντήσουν ότι το προεδρικό ζεύγος μπορεί να καταθέσει αίτηση διαζυγίου σε όποια από τις δύο πόλεις επιθυμεί.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο του 1983.

Χθες ανακοίνωσαν μέσα από συνέντευξή τους στην κρατική τηλεόραση ότι ο γάμος τους έληξε και ότι επί χρόνια βρίσκονταν σε διάσταση.

Η Λουντμίλα Πούτινα έκανε πολύ σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν στην ορκωμοσία του Πούτιν τον Μάιο του 2012.

Εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τα μελλοντικά σχέδια της πρώτης κυρίας της Ρωσίας ή για το που σκοπεύει να εγκατασταθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.