Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί «πιθανό» οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που αγνοούνται στην Συρία να έχουν απαχθεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Φιλίπ Λαλιό.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε καμία υπόθεση. Αυτή της απαγωγής είναι πιθανή. Αν συμβαίνει πράγματι αυτό, αιτιολογείται η έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας για την απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

«Αν λάβουμε υπόψη την τοποθεσία όπου θα πήγαιναν και την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, (η απαγωγή) είναι μια υπόθεση», πρόσθεσε. Οι γαλλικές αρχές «δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιος και το γιατί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Δεν έχουμε νέα τους από χθες το απόγευμα», συνέχισε ο Λαλιό, διευκρινίζοντας ότι οι δύο δημοσιογράφοι δεν απαντούν πλέον στα κινητά τους.

«Προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας», κατέληξε και ζήτησε να υπάρξει "η μέγιστη δυνατή διακριτικότητα" στην υπόθεση αυτή.

Η εξαφάνιση του 53χρονου Ντιντιέ Φρανσουά, ενός έμπειρου δημοσιογράφου που έχει καλύψει πολλές συγκρούσεις για τον ραδιοσταθμό Europe 1, κυρίως στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική, και του 22χρονου Εντουάρ Ελιά, γνωστοποιήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε να «αφεθούν αμέσως ελεύθεροι».