Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην συνοικία Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα με τη Huriyet, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλίας νερού κατά περίπου 5.000 διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν υψώσει οδοφράγματα στον δρόμο.

Εν τω μεταξύ, για ένα Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων ετοιμάζονται χιλιάδες τούρκοι, οι οποίοι -αψηφώντας τον τούρκο πρωθυπουργό- παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ.

Ακτιβιστές πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής σε αυτοσχέδιες σκηνές που έχουν στηθεί στην πλατεία.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ως αντίδραση στο σχέδιο ανάπλασης, γρήγορα μετατράπηκαν σε έκφραση λαϊκής οργής απέναντι στον Ερντογάν και στην πολιτική του AKP.

Παρά το αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού να τελειώσουν άμεσα οι διαδηλώσεις, λέγοντας ότι βασίζονται «σε μια εκστρατεία ψεμάτων», οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία Ταξίμ. 

«Ας μας επιτεθούν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» είπε ένα μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην πλατεία Ταξίμ. «Το κόμμα AK θα φύγει. Αυτό είναι το τέλος» πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει οδοφράγματα από πέτρες, προκειμένου να προστατευθούν σε μία πιθανή έφοδο της αστυνομίας. 

Ωστόσο, με την κίνηση να έχει σταματήσει στην πλατεία Ταξίμ -όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία- πολλοί εκτιμούν ότι η αστυνομία δεν θα αργήσει να κάνει την κίνησή της, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάληψη των διαδηλώσεων.

Παρόμοιo είναι το σκηνικό σε πάρκο της Άγκυρας, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν στήσει τις σκηνές τους και αρνούνται να αποχωρήσουν.