Αεροσκάφη και πλοία της αυστραλιανής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής Αυστραλίας, προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες μετά από ένα ακόμα ναυάγιο με πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί εννέα πτώματα.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσα άτομα επέβαιναν στο καράβι που ξεκίνησε από την Ινδονησία με προορισμό την Αυστραλία, την περασμένη Τρίτη.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για περισσότερα από 150 άτομα, ενώ αργότερα γινόταν λόγος για 65 πρόσφυγες.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, όταν ένα αεροσκάφος της αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε έναν πνιγμένο πρόσφυγα, με ένα σωσίβιο και άλλα αντικείμενα να επιπλέουν σε θαλάσσια περιοχή 65 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Christmas Island.

Η νέα τραγωδία συνέβη μόλις 100 μέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτέμβρη, στις οποίες αναμένεται να κυριαρχήσει και πάλι το θέμα των παράνομων προσφύγων που φτάνουν στις ακτές της Αυστραλίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η αντιπολίτευση κατέρχεται στις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα σταματήσει τις βάρκες, κάτι που αμφισβητούν οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές και όσοι έχουν υπόψη τους τις αποτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης Γκίλαρντ.