Παραιτήθηκε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των εξόδων της κυβέρνησης, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

"Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου", τόνισε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, σύμφωνα με αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις παραιτήσεις στον πρόεδρο, ο οποίος θα τις αποδεχτεί", πρόσθεσε ο ίδιος.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Φαραχνάζ Ισφαχάνι δήλωσε πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να "αντιμετωπιστεί η οικονομική πραγματικότητα του Πακιστάν".

"Είναι αναγκαίο αυτήν την εποχή να έχουμε μια ολιγομελή κυβέρνηση", πρόσθεσε.

Η οικονομία του Πακιστάν επλήγη από τις περσινές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ξένη βοήθεια αργεί, εν μέρει λόγω της ανησυχίας για το αν η πακιστανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά και τη βούληση να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πάντως πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.

"Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι καλή για την πολιτική και για τους τίτλους των εφημερίδων, όμως όχι και για την οικονομία, αφού η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να επανακτίσει την αξιοπιστία της", τόνισε ο Ασίφ Κουρέσι, διευθυντής του Invisor Securities Ltd.