Το Ισραήλ δεν προτίθεται να εμπλακεί στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στην Συρία, αλλά δεν πρόκειται να παραμένει άπραγο σε περίπτωση που το ίδιο γίνει στόχος των αντιμαχόμενων πλευρών, όπως διεμήνυσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ δεν εμπλέκεται στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, εφόσον τα πυρά δεν κατευθύνονται προς εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νετανιάχου, απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο της ισραηλινής κυβέρνησης.

Τα σχόλια του ισραηλινού πρωθυπουργού έρχονται καθώς οι συγκρούσεις στο συριακό έδαφος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, και λίγες ημέρες αφότου η Αυστρία ανακοίνωσε πως αποσύρει τη δύναμη κυανόκρανων που διέθετε στα διαφιλονικούμενα Υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, που κατελήφθησαν από το Τελ Αβίβ κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Η απόφαση της Βιέννης ήλθε ώρες αφότου σύροι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην περιοχή του Γκολάν και κατέλαβαν ένα συνοριακό πέρασμα, μέσω του οποίου η δύναμη του ΟΗΕ λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εφοδίων της. Οι αντάρτες εκδιώχθηκαν στη συνέχεια από τακτικές δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.