Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε το βράδυ της Κυριακής; μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων και κανόνια νερού για να διαλύσει διαδήλωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Άγκυρας, κατά τη δέκατη ημέρα του κινήματος αμφισβήτησης της ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία Κιζιλάι, θέατρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων.

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη διάρκεια της θητείας του, κάλεσε τους υποστηρικτές του να ετοιμαστούν για συλλαλητήρια υπέρ της κυβέρνησης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως οι χρηματοοικονομικές αγορές της χώρας δέχονται επίθεση από εγχώριους και διεθνείς κερδοσκόπους και κάλεσε το λαό να τοποθετεί τα χρήματά του στις κρατικές παρά στις ιδιωτικές τράπεζες.