Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη διάρκεια της θητείας του, κάλεσε τους υποστηρικτές του να ετοιμαστούν για συλλαλητήρια υπέρ της κυβέρνησης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, καθώς η αστυνομία κατά των διαδηλώσεων έριχνε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από μια πλατεία στην Άγκυρα.

"Το Σάββατο, είστε έτοιμοι για μια μεγάλη συνάντηση στην Άγκυρα;... Την επομένη θα έχουμε τη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης", είπε ο Ερντογάν στα πλήθη που τον επευφημούσαν στην Άγκυρα, καθώς η αστυνομία επιτίθετο στους διαδηλωτές λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης πως οι χρηματοοικονομικές αγορές της χώρας δέχονται επίθεση από εγχώριους και διεθνείς κερδοσκόπους και κάλεσε το λαό να τοποθετεί τα χρήματά του στις κρατικές παρά στις ιδιωτικές τράπεζες.

«Αν καταρρεύσει το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, εσείς (οι κερδοσκόποι) θα είστε κάτω από τα ερείπια, όχι ο Ταγίπ Ερντογάν», είπε ενώπιον του ενθουσιώδους πλήθους των υποστηρικτών του στην Άγκυρα.