Υπέκυψε στα τραύματά της μία 26χρονη φοιτήτρια που δέχτηκε πυροβολισμούς από ένοπλο στην Καλιφόρνια. Με τον θάνατό της ο αριθμός των νεκρών από τις αιματηρές επιθέσεις της Παρασκευής ανεβαίνει στους έξι. 

Το κολέγιο της Σάντα Μόνικα γνωστοποίησε στο twitter πως η κοπέλα υπέκυψε σήμερα το πρωί. Είχε εγγραφεί για να παρακολουθήσει μαθήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και βρισκόταν μαζί με τον πατέρα της στην πανεπιστημιούπολη την Παρασκευή όταν ο ένοπλος εξαπέλυσε την επίθεση.

Στην πανεπιστημιούπολη σκοτώθηκσαν συνολικά δύο άτομα. Ο δράστης φέρεται να ξεκίνησε σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στο σπίτι του – τον πατέρα του και έναν αδελφό του.

Στη συνέχεια απήγαγε ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου επιβίωσε. Άνοιξε πυρ σε μια διασταύρωση, χτυπώντας ένα δημόσιο λεωφορείο και αργότερα πυροβόλησε δύο ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα SUV, ο ένας από τους οποίους σκοτώθηκε.

Τελείωσε το μακελειό στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου Σάντα Μόνικα, σκοτώνοντας μια γυναίκα έξω από τη βιβλιοθήκη και προσπαθώντας να πυροβολήσει πολλούς άλλους μέσα στο κτήριο προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει η αστυνομία.