Ένοπλα μέλη μίας ισλαμιστικής οργάνωσης με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα  εκτέλεσαν την Κυριακή έναν 15χρονο στο Χαλέπι μπροστά στους γονείς του.

Ήταν η τιμωρία του για ένα σχόλιο που θεωρήθηκε αιρετικό.

Το περιστατικό αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με μέλη του οποίου ο Μοχάμεντ Κατάα πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στον λαιμό μία ημέρα αφότου συνελήφθη.

«Το Παρατηρητήριο δεν μπορεί να αγνοήσει αυτά τα εγκλήματα, που εξυπηρετούν τους εχθρούς της επανάστασης και τους εχθρούς της ανθρωπότητας», δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο βάσισε την έκθεσή του σε μαρτυρίες κατοίκων που ήταν παρόντες στην εκτέλεση, ανακοίνωσε ότι ο Κατάα, ο οποίος ήταν μικροπωλητής και πουλούσε καφέ στην συνοικία Σαρ, διαπληκτιζόταν με κάποιον όταν ακούστηκε να λέει: «Ακόμη κι αν ο Προφήτης Μωάμεθ κατέβει (από τον ουρανό), δεν θα γίνω πιστός».

Οι ένοπλοι, οι οποίοι ανήκουν στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας», που αρχικά ονομαζόταν Μέτωπο Νούσρα, συνέλαβαν το αγόρι το Σάββατο και το επέστρεψαν ζωντανό τα ξημερώματα της Κυριακής εκεί όπου είχε στήσει τον ξύλινο πάγκο του με εμφανή τα σημάδια από μαστίγιο σε όλο του το σώμα.

«Ο κόσμος μαζεύτηκε γύρω του κι ένα μέλος της ένοπλης οργάνωσης είπε: "Γενναιόδωροι κάτοικοι του Χαλεπίου, η έλλειψη πίστης προς τον Θεό είναι πολυθεϊσμός και η βλαστήμια προς τον προφήτη είναι πολυθεϊσμός. Οποιος βλαστημίσει έστω και μία φορά θα τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο". Στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές με αυτόματο τουφέκι μπροστά στο πλήθος και μπροστά στους γονείς του αγοριού, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε», αναφέρει η έκθεση.

TAGS