Η πρωτοφανής αύξηση της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Έλβα συνεχίζει να απειλεί τη βόρεια Γερμανία σήμερα και ένα φράγμα υποχώρησε τη νύχτα στο κρατίδιο της Σαξονίας-'Ανχαλτ, με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η πίεση του νερού άνοιξε ρήγμα δέκα μέτρων σε φράγμα κοντά στο χωριό Φίσμπεκ. Η διάσταση του ρήγματος γρήγορα έφθασε τα 50 μέτρα και οι αρχές έδωσαν εντολή 400 με 500 κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν από τις εστίες τους όπως και να εκκενωθούν τα τρία γειτονικά χωριά.

Επίσης έκλεισε μια σιδηροδρομική γέφυρα, με συνέπεια οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ Βερολίνου και Κολωνίας ή Φρανκφούρτης να ακολουθούν άλλη διαδρομή.

Χθες οι αρχές ζήτησαν την απομάκρυνση 23.5000 κατοίκων του Μαγδεμβούργου και των περιχώρων του. Μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί στους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 

Στα περιφερειακά κρατίδια του Βραδεμβούργου και της Κάτω Σαξονίας αναμένεται η στάθμη των υδάτων του ποταμού να φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους.