Στην εκτίμηση ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, με τη βοήθεια του Ιράν και της λιβανικής Χεζμπολάχ, πιθανόν να επικρατήσει των ανταρτών στο συριακό εμφύλιο προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Γιούβαλ Στάινιτς.

Υπεύθυνος για τις διεθνείς υποθέσεις, τη στρατηγική, αλλά και τον τομέα των πληροφοριών, ο κ. Στάινιτς έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια σε ενημέρωση ξένων εκπροσώπων του Τύπου με αφορμή τις τελευταίες στρατιωτικές επιτυχίες του καθεστώτος της Δαμασκού.

«Πάντα πίστευα ότι η πιθανότητα νίκης του Άσαντ ήταν βάσιμη, ειδικά με μια μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη από πλευράς Ιράν και Χεζμπολάχ», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός.

Προχώρησε μάλιστα και στην εκτίμηση ότι ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας μπορεί όχι μόνο να διατηρήσει τα εδάφη τα οποία ελέγχει, αλλά και να ανακαταλάβει περιοχές από τους αντάρτες.

Αρνήθηκε ωστόσο να πει περισσότερα για τη στάση του Ισραήλ σε περίπτωση νίκης του καθεστώτος Άσαντ, επικαλούμενος την πολιτική του Ισραήλ να μην αναμειγνύεται ανοικτά στη Συρία.

Τα σχόλια Στάινιτς δεν έγιναν δεκτά με ιδιαίτερη θερμότητα από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών του Ισραήλ.
«Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του Στάινιτς, οι οποίες επιπλέον βασίζονται και σε λανθασμένη πληροφόρηση», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ισραηλινός διπλωμάτης ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.