Μια πολυκατοικία κατέρρευσε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της πόλης Μουμπάι, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα, εκφράζοντας φόβους ότι πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, την ώρα που οι σφοδρές βροχοπτώσεις που συνοδεύουν την εποχή των μουσώνων σαρώνουν το τελευταίο διήμερο την ινδική μεγαλούπολη.

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Αγνοούμε πόσοι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό» του κτηρίου, δήλωσε πυροσβέστης στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου στο προάστιο Μαχίμ, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NDTV, στο ισόγειό του το κτήριο φιλοξενούσε μία έκθεση αυτοκινήτων. Εικόνες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπό του εικονίζουν ένα πυκνό πλήθος που έχει συγκεντρωθεί μπροστά από τον σωρό ερειπίων στο σημείο που κάποτε ορθωνόταν η πολυκατοικία.

Με βάση όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτήριο που κατέρρευσε είχε τέσσερις ως πέντε ορόφους.

Το νέο δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό των καταρρεύσεων κτηρίων, που αναδεικνύει την κακή ποιότητα των κατασκευών στην Ινδία, όπου η ζήτηση για κατοικίες έχει γίνει εκρηκτική και απέναντι στην προοπτική γρήγορου κέρδους οι κατασκευαστές δεν τηρούν τον οικοδομικό κανονισμό.

Προ διμήνου ένα επταώροφο κτήριο είχε καταρρεύσει πάλι στο Μουμπάι, προκαλώντας τον θάνατο 74 ενοίκων του, οδηγώντας παράλληλα στη σύλληψη δύο υπευθύνων για την κατασκευή του και άλλων επτά που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

TAGS