Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκε περισσότερο σήμερα, μετά την ανακάλυψη μίας σορού στη Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ χιλιάδες άλλοι κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην ανατολική Γερμανία μετά την κατάρρευση αντιπλημμυρικού φράγματος από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Έλβα.

Η σορός ενός Τσέχου, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Κυριακή, εντοπίσθηκε στον ποταμό Οτάβα στη Νότιο Βοημία. Με τη νέα τούτη απώλεια, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον στους 11.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων και την αποστολή του καθαρισμού του πεδίου, ενώ τα πολλά πεσμένα δένδρα προκαλούν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών.

Στη γειτονική Γερμανία, οι απομακρύνσεις κατοίκων συνεχίζονται στο βαρύτατα πληγέν κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, καθώς ο ποταμός Έλβας παρέσυρε ένα υδατόφραγμα στο Φίσμπεκ, προκαλώντας την απορροή 1.000 τόννων νερού. Περίπου 3.000 άνθρωποι που ζούσαν στην περιφέρεια του Στένταλ χρειάσθηκε να απομακρυνθούν, ενώ σχεδιάζονται και περαιτέρω απομακρύνσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα την πληγείσα περιοχή, ενώ την Πέμπτη πρόκειται να εξετάσει με τους συναρμόδιους υπουργούς την χορήγηση βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν, καθώς οι εκτιμήσεις για τις ζημιές έχουν ξεπεράσει το διψήφιο νούμερο σε δισεκατομμύρια ευρώ.