Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων σήμερα εναντίον θέσεων των ανταρτών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, πλήττοντας κατά κύριο λόγο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέναγ, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αεροπορική βάση Μέναγ, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας, είχε καταληφθεί εν μέρει από τους αντάρτες την Δευτέρα, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις στον πύργο των ραντάρ του στρατιωτικού αεροδρομίου.

«Ορισμένα τμήματα της στρατιωτικής βάσης Μέναγ βομβαρδίστηκαν από τις δυνάμεις του καθεστώτος... Οι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν τα σημαντικά τμήματα της αεροπορικής βάσης», ανέφερε το Παρατηρητήριο, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Μάχες εξελίσσονταν εξάλλου και σε άλλα τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού, δύο ημέρες αφότου η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται να αρχίσει άμεσα μια εκτεταμένη επιχείρηση για την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

Οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που υποστηρίζονται από μαχητές της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ανακατέλαβαν την 5η Ιουνίου την πόλη στρατηγικής σημασίας Κουσέιρ.

Η στρατιωτική αυτή νίκη και η επίσημη πλέον εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο τόνωσε ξανά το ηθικό των μαχητών του καθεστώτος.