Η εξέγερση στην Αίγυπτο αυξάνει την ανησυχία του Ισραήλ για την σταθερότητα στην περιοχή και συνεπώς αυξάνει και τον αμυντικό προυπολογισμό.

Έτσι περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια , πρόκειται να προστεθούν και να εκτοξεύσουν τις αμυντικές δαπάνες του Ισραήλ σε σχεδόν 15 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Γεντιότ Αχρονότ".

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς, ωστόσο μια άλλη εφημερίδα, η "Γεντιότ", αναφέρει πως το υπουργείο δήλωσε πως η αύξηση των αμυντικών δαπανών είναι "απόρρητο ζήτημα".

Μια εκτίμηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι τα επιπλέον χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του στρατού, καθώς εκφράζονται φόβοι για περιφερειακή αστάθεια και αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις ειρηνευτικές συνθήκες με το Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ωστόσο ένα μέλος της οικονομικής επιτροπής της Κνέσετ δήλωσε πως το επιπλέον ποσό στον αμυντικό προϋπολογισμό είχε ήδη συμφωνηθεί πέρυσι.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός αποτελεί περίπου το 20% του συνολικού προϋπολογισμού του Ισραήλ για το 2011, ο οποίος ανέρχεται σε 271 δισεκατομμύρια σέκελ (περίπου 74 δισεκατομμύρια δολάρια), αν αφαιρεθούν οι αποπληρωμές του χρέους.