Στην προσαγωγή 57 ανθρώπων προχώρησε η βρετανική αστυνομία μετά τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ κατά τη συγκέντρωση ακτιβιστών στο Λονδίνο εν όψει της συνόδου των ηγετών της ομάδας των οκτώ πλέον ισχυρών κρατών του κόσμου.

Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί είχαν παραταχθεί σε συγκεκριμένα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας καθώς πλήθος διαδηλωτών προσέρχονταν στο κέντρο της πόλης.

Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσαν ενώ στο Σόχο η αστυνομία εισέβαλε σε κτίριο που είχαν καταλάβει διαδηλωτές. 

«Θέλουμε οι αποφάσεις να λαμβάνονται δημοκρατικά και με διαφάνεια. Δεν θέλουμε μία ανώτερη ομάδα ηθοποιών να λαμβάνει αποφάσεις για τους πάντες» δήλωνε μια διαδηλώτρια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σήμερα: «Γνωρίζουμε τον αριθμό των ανθρώπων που σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν και, όπως αποδείξαμε χθες, έχουμε το κατάλληλο αστυνομικό πρόγραμμα». 

Οι ακτιβιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους στην Βόρεια Ιρλανδία εκεί, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η σύνοδος.