Ένας νεαρός άνδρας επιχείρησε σήμερα να αυτοπυρποληθεί στα ανατολικά της Αλγερίας διαμαρτυρόμενος "κατά της περιφρόνησης με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες από την αστυνομία".

Ο ηλικίας 25 ετών Αλγερινός με καταγωγή από την πόλη Χρέα έπεθε θύμα ξυλοδαρμού από έναν άλλο πολίτη της πολης του και του έκανε αγωγή η οποία όμως όπως ισχυρίζεται "έμεινε στα χαρτιά" λόγω της αδιαφορίας των αστυνομικών αρχών που δεν ενήργησαν για την προώθησή της στις δικαστικές αρχές.

Απελπισμένος από την περιφρόνηση των αστυνομικών στο αίτημά του αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί και σώθηκε --με πολλά τραύματα-- μετά την επέμβαση αστυνομικών που έσβησαν τη φωτιά στα ρούχα του.

Ο 25χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης και η κατάστασή του είναι σταθερή, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Πολλοί είναι οι Αλγερινοί που το τελυταίο διάστημα επιχειρούν να καούν ζωντανοί, για διάφορους λόγους μιμοιύμενοι το νεαρό Τυνήσιο που έκανε το ίδιο και απ αυτόν ξεκίνησε όλη η εξέγερση με αποτέλεσμα την αποχώρηση του τυνήσιου προέδρου. Τρεις Αλγερίνοι υπέκυψαν στα εγκαύματα που τους προκάλεσε η φωτιά ενώ αρκετοί άλλοι μετά από νοσηλεία αρκετών ημερών κατάφεραν να επιβιώσουν.