Εσωτερική τρομοκρατική απειλή θέτει σε συναγερμό τις ΗΠΑ και σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζανέτ Ναπολιτάνο, αυτή η απειλή εναντίον,είναι από κάποιες απόψεις "στα πιο υψηλά επίπεδα" από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τις απειλές από την Αλ Κάιντα, η Ναπολιτάνο επεσήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει απειλές από όσους έχουν εμπνευστεί από την οργάνωση και από ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ.

"Η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια και εξακολουθεί να εξελίσσεται.

Επεσήμανε επίσης ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ίσως βρίσκονται ήδη στη χώρα άνθρωποι που επιθυμούν να εξαπολύσουν επιθέσεις και ότι "θα εξαπολύσουν βίαιες επιθέσεις χωρίς ή με μικρή προειδοποίηση".

"Όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ μία νέα τρομοκρατική επίθεση και δεν μπορούμε να κλείσουμε τη χώρας μας σε γυάλινο θόλο", υπογράμμισε η Ναπολιτάνο. "Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στη χώρα μας".