Την κλασσική διαδικασία εξομολόγησης θα πρέπει να ακολουθούν στο εξής οι απανταχού καθολικοί, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Βατικανού με την οποία απαγορεύεται η εξομολόγηση μέσω... iPhone!!!

“Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το μυστήριο της μεταμέλειας απαιτεί απαραιτήτως μία σχέση προσωπικού διαλόγου μεταξύ αυτού που μετανοεί και του εξομολογητή του. Αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία εφαρμογή της πληροφορικής", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού.
Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού αφορούσε την κυκλοφορία στην Αμερική μιας νέας εφαρμογής για το iPhone της Apple, με την ονομασία “Εξομολόγηση” (Confession). “Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για εξομολόγηση μέσω iPhone”, υπογράμμισε ο Λομπάρντι.

Η εφαρμογή "Εξομολόγηση" δημιουργήθηκε από τη μικρή εταιρεία Little iApps και πωλείται προς 1,99 δολάρια από το iTunes. Για να οδηγήσει τους πιστούς στο δρόμο της εξομολόγησης, η εφαρμογή αυτή τους προτείνει να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις, προκειμένου να επαληθεύσει αν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις προσταγές της Εκκλησίας. Ο δημιουργός της, Πάτρικ Λάινεν, εξηγεί ότι την εμπνεύστηκε για να χρησιμοποιηθεί στην εξομολόγηση και ότι απευθύνεται “σε όσους πηγαίνουν στην λειτουργία, αλλά και σε όσους θέλουν να επιστρέψουν στην Εκκλησία”. “Επιθυμία μας είναι να καλέσουμε τους Καθολικούς να εκφράσουν την πίστη τους μέσω των νέων τεχνολογιών”, πρόσθεσε ο Λάινεν σε ανακοίνωσή του.