Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κίνημα στην Αίγυπτο, διαβεβαίωσαν σήμερα ότι επιδίωξή τους δεν είναι να ανέλθουν στην εξουσία, παρά τις εκκλήσεις τους για την άμεση αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

"Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν επιζητούν την εξουσία. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε προς το παρόν. Δεν μπορούν να είναι η κυρίαρχη δύναμη", δήλωσε ο Μοχάμεντ Μούρσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κινήματος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Δεν είναι ένας άνθρωπος, ένα κόμμα ή μια ομάδα που καθοδηγεί τις διαδηλώσεις. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι καθοδήγησε το πλήθος", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κινήματος που επισήμως είναι εκτός νόμου εδώ και μισό αιώνα.

"Εμείς τασσόμαστε με τη βούληση του λαού, με την πλειοψηφία του αιγυπτιακού λαού. Δεν είμαστε η πλειοψηφία", τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η οργάνωση δεν επιθυμεί να κατεβάσει δικό της υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές εκλογές. "Ο πρόεδρος πρέπει να φύγει από τη θέση του. Μια νέα εποχή πρέπει να ξεκινήσει. Το καθεστώς έπεσε, θα πρέπει επομένως να φύγει. Αυτή είναι η μοναδική διεκδίκηση (επί του παρόντος)", σημείωσε.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι συμμετέχουν, μαζί με άλλες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στο διάλογο με το καθεστώς που ξεκίνησε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της χώρας, Ομάρ Σουλεϊμάν, όμως, σύμφωνα με τον Μούσρι, από το διάλογο αυτό φαίνεται να λείπει η "σοβαρότητα". "Ορισμένοι φαίνεται να νομίζουν ότι πρόκειται για μονόλογο. Εμείς θέλουμε διάλογο", εξήγησε.