current views are: 2

13 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση11:59

Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland

Ο Stephen Hester ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland προανήγγειλε την παραίτησή του επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν ήδη διαρρεύσει.

Δημοσίευση 11:59’
αρθρο-newpost

Ο Stephen Hester ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland προανήγγειλε την παραίτησή του επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν ήδη διαρρεύσει.

Ο Stephen Hester ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland προανήγγειλε την παραίτησή του επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν ήδη διαρρεύσει. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη τράπεζα εν μέρει κρατικοποιήθηκε στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης και πως τώραη κυβέρνηση της Βρετανίας προσπαθεί σταδιακά να μειώσει τη συμμετοχή της πουλώντας το κρατικό μερίδιο. Ο κ. Hesser δήλωσε ότι θα αφήσει το τιμόνι της RBS στα τέλη του έτους.

Οι Financial Times, επικαλούμενοι συμβούλους του υπουργού Οικονομικών George Osborne δήλωσαν ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αναζητά νέο CEO που θα μπορούσε να ηγηθεί της 5ετούς μετάβασης και της επανα-ιδιωτικοποίησης της RBS. «Τώρα που η RBS δεν βρίσκεται πια στο χείλος του γκρεμού, τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε» δήλωσε ο κ. Osborne.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα την αναζήτηση του αντικαταστάτη του κ. Hester, ενώ οι Financial Times αναφέρουν ότι την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί νέο κύμα περικοπών θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για 2.000 θέσεις εργασίας κυρίως από το τμήμα investment banking.


σχετικα αρθρα