Χρειάζεται επαναβεβαίωση -κατά σαφή τρόπο- των όσων συμφωνήθηκαν με τον πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, και εκείνων -των λίγων- που έχουν συμφωνηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι συζήτησαν τη μετά Γενεύη κατάσταση και διαδικαστικά θέματα. Θα συνεχίσουμε, τόνισε, από εκεί που μείναμε στα βασικά ζητήματα και θα εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες με τους συμβούλους”. Ο πρόεδρος Χριστόφιας ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Επίσης, δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν θα διακοπούν λόγω της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, αλλά δεν θα επηρεαστούν ούτε από την προεκλογική περίοδο στην Κύπρο. “Μπορώ, είπε, να συνομιλώ μέχρι την παραμονή των βουλευτικών εκλογών ή και την ημέρα των εκλογών, αφού πρώτα ψηφίσω”.