Πάνω από μια δεκαετία έχει περάσει από την επικών διαστάσεων κατάρρευση της Αργεντινής και οι επενδυτές αναζητούν την έξοδο από τη χώρα για μια ακόμα φορά. 

Οπως γράφει το Reuters, ο φόβος μιας νέας κρίσης έχει αναγκάσει μεγάλες κινέζικες και βραζιλιάνικες εταιρείες όπως η μεταλλευτική Vale do Rio Doce, μέχρι μικρές επιχειρήσεις και απλούς αποταμιευτές να ακυρώσουν επενδύσεις και να σηκώνουν ρευστό από τις τράπεζες στον δρόμο προς την έξοδο. 

Η μαζική έξοδος που περιορίστηκε με ελέγχους κεφαλαίων από την «αριστερή» πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντεζ, απειλεί να υποβιβάσει ακόμη περισσότερο την Νο3 οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αφήνοντάς τη στεγνή τόσο σε συνάλλαγμα όσο και σε νέες θέσεις εργασίας.

Τα προβλήματα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση ξεκινούν από την επιθετική πολιτική που υιοθέτησε η Αργεντίνα πρόεδρος απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και φτάνουν μέχρι τις πολύ σοβαρές χρηματοοοικονομικές στρεβλώσεις όπως η εφαρμογή διπλού επιτοκίου αλλά και από μια γενικευμένη αίσθηση ότι η Αργεντινή υπόκειται ήδη σε έναν από τους περιοδικούς σπασμούς στους οποίους πέφτει κάθε δέκα περίπου χρόνια από το 1930.