Ο στρατός μπορεί να επέμβει στην περίπτωση που επικρατήσει χάος στην Αίγυπτο όπου το καθεστώς Χόσνι Μουμπάρακ αμφισβητήθηκε από ένα άνευ προηγουμένου λαϊκό κίνημα, δήλωσε αργά σήμερα ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

"Ο κ. Αμπούλ Γέιτ κάλεσε για προστασία του Συντάγματος με στόχο να μην βυθιστεί η χώρα στο χάος" μετέδωσε το ΜΕΝΑ, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

"Προέβλεψε ότι ο στρατός θα επέμβει στην περίπτωση που επικρατήσει χάος για να ξαναγυρίσουν τα πράγματα στην ομαλότητα" προσθέτει το ΜΕΝΑ.

Παράλληλα και σήμερα συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μουμπάρακ στο Κάιρο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου.

Ο στρατός που κράτησε σαφώς ουδέτερη στάση, σε αντίθεση με την αστυνομία που συνεπλάκη με τους διαδηλωτές όλες αυτές τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης, έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί την προστασία των διαδηλωτών αλλά τους ζήτησε να σταματήσουν τις διαδηλώσεις "για να σωθεί η Αίγυπτος".