Να μην προχωρήσει σε αναμόρφωση του πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έως ότου το δικαστήριο αποφανθεί σχετικά με το έργο,  δεσμεύτηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με την οργάνωση Taksim Solidarity, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου και να διεξάγει δημοψήφισμα για τα σχέδια εάν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της κυβέρνησης. 

Χθες το βράδυ, ο Ερντογάν είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία ηθοποιών και καλλιτεχνών, καθώς και με δύο μέλη της οργάνωσης Taksim Solidarity. Λγες ώρες νωρίτερα είχε διαμηνύσει ότι η υπομονή του εξαντλήθηκε, ζητώντας από τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί να αποχωρήσουν. 

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι εάν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της διατήρησης του πάρκου, θα συμμορφωθούν με την απόφαση» δήλωσε με τη συνάντηση ο Ταϊφούν Καχραμάν, μέλος της οργάνωσης των διαδηλωτών. 

«Η δήλωσή του ότι το σχέδιο δεν θα προχωρήσει μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου είναι το θετικό αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης», συμπλήρωσε.