Έκανα το καθήκον μου, δήλωσε στους υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην έφοδο της τουρκικής αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί το βράδυ του Σαββάτου, για την απομάκρυνση των διαδηλωτών που παρέμεναν για 18 ημέρες στο σημείο. 
 
Ο Ερντογάν εναντιώθηκε και στα ξένα ΜΜΕ για την κάλυψη των γεγονότων και για τον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλωτών από τις τουρκικές αρχές.
 

1000 αστυνομικοί

Περίπου 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έφθασαν με ειδικές πτήσεις στο αεροδρόμιο “Ataturk” της Κωνσταντινούπολης από επαρχιακές περιοχές της Τουρκίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο άλλοι 350 άνδρες της αστυνομίας που υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο έχουν μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις. 

Παράλληλα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεϊν Αβλι Μουτλού απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ. “Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για αυτό. Καλώ τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ” δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη προβοκάτορες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. 

Την ίδια στιγμή  η συνομοσπονδία ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας έχει συγκαλέσει γενική απεργία για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.