Μαζική ήταν η συγκέντρωση οπαδών του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στο Καζλιτσεσμέ, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πλατεία Ταξίμ, με τον τούρκο πρωθυπουργό να εμφανίζεται, μιλώντας σε πλήθος οπαδών του, αμετακίνητος στις θέσεις του.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Ερντογάν προωθεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Πόλη, μεταφέροντάς τους από τα βάθη της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά οι διαδηλωτές επιχειρούν την ανακατάληψη της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί, ενώ έχουν την συμπαράσταση των συνδικάτων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία. 
 
Η προειδοποίηση του Τούρκου πρωθυπουργού το Σάββατο από την Άγκυρα, προς τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Γκεζί, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, πήρε για ακόμη μία φορά τη μορφή βίαιης και αιματηρής καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μέσα σε λίγα λεπτά με χημικά μέσα και αντλίες νερού, οι δυνάμεις καταστολής απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 44 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τον νομάρχη της Κωνσταντινούπολης δεν υπήρξε νεκρός. 
 
Το σχέδιο των αστυνομικών δυνάμεων είχε στόχο την εκκένωση της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί, την απομάκρυνση σκηνών και αυτοσχέδιων καταλυμάτων, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση οδοφραγμάτων και το μπλοκάρισμα όλων των δρόμων που οδηγούν στα συγκεκριμένα σημεία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, ένταση και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία καταγράφηκαν στους παράδρομους γύρω από την πλατεία Ταξίμ αλλά και στις συνοικίες Χαλκηδόνα και Φενέρμπαχτσε. 

Για άλλη μια φορά διαδηλωτές κατέφυγαν σε ξενοδοχεία προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη από τις αρχές, ωστόσο η αστυνομία δεν δίστασε να κάνει χρήση χημικών στο ξενοδοχείο Divan, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν έντονα όσοι διέμεναν σε αυτό, παίρνοντας το μέρος των διαδηλωτών. Στην Άγκυρα χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου καθιστική διαμαρτυρία στη Λεωφόρο Κένεντι, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Την ίδια ώρα, γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα δύο από τα μεγαλύτερα τουρκικά συνδικάτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία εναντίον των διαδηλωτών.

Εκπρόσωπος ενός από τα δύο συνδικάτα, του Kesk, δήλωσε πως το αίτημά τους είναι «ο άμεσος τερματισμός της αστυνομικής βίας».