current views are: 1

17 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:57

Βρήκε το «κλεμμένο» της παιδί 44 χρόνια μετά!

Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες η Μαρί-Χοσέ Ε. βρήκε το χαμένο της παιδί στην Ισπανία, σε άλλο ένα επεισόδιο των «κλεμμένων» μωρών της φρανκικής περιόδου.

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες η Μαρί-Χοσέ Ε. βρήκε το χαμένο της παιδί στην Ισπανία, σε άλλο ένα επεισόδιο των «κλεμμένων» μωρών της φρανκικής περιόδου.

Μία συγκινητική ανθρώπινη ιστορία ήρθε στο φως στην Ισπανία. Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες η Μαρί-Χοσέ Ε. βρήκε το χαμένο της παιδί, σε άλλο ένα επεισόδιο των «κλεμμένων» μωρών της φρανκικής περιόδου.

Η περιχαρής μητέρα βρήκε τον γιο της, όπως επιβεβαίωσε το DNA τεστ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και δείχνει να μην μπορεί να το πιστέψει. Εκείνη ζει στη πόλη Τουρ της Γαλλίας, όπου εργάζεται ως δασκάλα και ο 44χρονος γιος της στη Βαλένθια όπου γεννήθηκε και στη συνέχεια υιοθετήθηκε.

Η Μαρί-Χοσέ, που είχε ισπανό πατέρα και γαλλίδα μητέρα ήταν 22 όταν έμεινε έγκυος, εκτός γάμου. Ο αυστηρός πατέρας της την πήγε στο μαιευτήριο, όμως δεν σκόπευε να κρατήσει την υπόσχεσή του ότι εκείνη θα μεγάλωνε το παιδί. Έδωσε το βρέφος στις νοσοκόμες χωρίς την έγκριση της κόρης του.

Η απελπισμένη μητέρα δεν ξαναμίλησε στον πατέρα της, ο οποίος πέθανε πέντε χρόνια μετά, από καρκίνο. Δύο χρόνια νωρίτερα είχα χάσει τη ζωή της από την ίδια ασθένεια και η μητέρα της Μαρί-Χοσέ. Στην περίοδο της δικτατορίας του στρατηγού Φρανθίθκο Φράνκο στην Ισπανία τα νεογνά αριστερών, πολιτικών αντιπάλων ή ανύπαντρων ζευγαριών, τα έπαιρναν από τις μητέρες τους και τα έδιναν για υιοθεσία. To σκεπτικό του καθεστώτος ήταν ότι το μωρό θα μπορούσε να μεγαλώσει καλύτερα σε μία συντηρητική και αφοσιωμένη ρωμαιοκαθολική οικογένεια.

Το σύστημα αυτό συνεχίστηκε παρά το θάνατο του Φράνκο το 1975, μέχρι το 1980. Πάνω από 2.000 υποθέσεις πήγαν στην ισπανική δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ο 44χρονος γιος της ισπανογαλλίδας δασκάλας ανακάλυψε στην ηλικία των 14 ετών ότι ήταν υιοθετημένος. Του είπαν ότι οι βιολογικοί του γονείς είχαν χάσει τη ζωή τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Εκείνος όμως αποφάσισε να βρει την αλήθεια και ένας ξάδερφός του, αποκάλυψε την πραγματικότητα.  Τα είχε μάθει όλα από τις νοσοκόμες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει συμβεί σε ελάχιστες οικογένειες στην Ισπανία. Τουλάχιστον σε αυτήν αποδόθηκε δικαιοσύνη έστω και πολλά χρόνια μετά.


σχετικα αρθρα