Έτοιμοι για «πόλεμο» διαδηλωτές - αστυνομία στην Τουρκία

Έτοιμοι για «πόλεμο» διαδηλωτές - αστυνομία στην Τουρκία

Αυστηρή προειδοποίηση προς περίπου 1.000 απεργούς και συνδικαλιστές να επιτρέψουν την κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρική λεωφόρο της Άγκυρας απηύθυναν οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, έχοντας την κάλυψη ειδικών οχημάτων με αντλίες νερού, σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι απεργοί προσπαθούσαν να κινηθούν προς την κεντρική συνοικία Κιζιλάι, ανεμίζοντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, σε μια ημέρα πανεθνικής απεργίας με αιχμή την καταδίκη της αστυνομικής βίας και τη στήριξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Όσοι είστε στο οδόστρωμα πρέπει να σταματήσετε να εμποδίζετε την κυκλοφορία. Μην αφεθείτε έρμαια σε προβοκάτσια. Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει βία», ανακοίνωσαν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων από μεγάφωνα ενώ τα οχήματα με τις αντλίες νερού έπαιρναν θέση λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τους διαδηλωτές.

Tην ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβένρησης Μπουλέντ Αρίντς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθούν οι ένοπλες δυνάμεις ούτως ώστε να κατασταλούν οι διαδηλώσεις.

«Η αστυνομία μας, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, κάνουν τη δουλειά τους. Εάν δεν είναι αρκετή, οι χωροφύλακες θα κάνουν κι εκείνοι τη δουλειά τους. Εάν και αυτοί δεν φανούν αρκετοί, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», υπογράμμισε ο κ. Αρίντς, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, TRT.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο