Οι εκρήξεις βομβών που είχαν τοποθετηθεί στο πλάι δρόμων στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 10 Αφγανών στρατιωτών σήμερα, μερικές ημέρες πριν από την παράδοση της πλήρους ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αφγανικό υπουργείο Άμυνας.

«Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επαρχίες Κανταχάρ, Λογκάρ και Μπανταχσάν, ενώ πέντε άλλοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Χελμάντ από εκρήξεις βομβών», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Η ημερομηνία κατά την οποία έγιναν οι επιθέσεις αυτές δεν διευκρινίστηκε.

Αυτή την εβδομάδα, οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία του Αφγανιστάν αναμένεται να παραλάβουν από τις δυνάμεις του NATO και να αναλάβουν αυτές πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια όλης της χώρας.

Εξάλλου σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στη νότια επαρχία Χελμάντ γλίτωσε χωρίς να τραυματιστεί από μια επίθεση αυτοκτονίας, αλλά δύο σωματοφύλακές του και δύο πολίτες τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Ο δράστης της επίθεσης «πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν παγιδευμένο το όχημά του κοντά στην οχηματοπομπή του Μοχάμαντ Νάμπι Ελχάμ το πρωί στην πόλη Λασκαργκά, καθώς (ο αξιωματικός της αστυνομίας) βρισκόταν καθ' οδόν προς το γραφείο του», είπε ο Όμαρ Ζουάκ.

«Ο Ελχάμ διέφυγε σώος, αλλά δύο σωματοφύλακές του στο δεύτερο αυτοκίνητο και δύο διερχόμενοι πολίτες τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο Ζουάκ.