Μόντρεαλ: Παραιτήθηκε ο προσωρινός δήμαρχος λόγω κατηγοριών για διαφθορά

Μόντρεαλ: Παραιτήθηκε ο προσωρινός δήμαρχος λόγω κατηγοριών για διαφθορά

Την παραίτησή του υπέβαλε ο προσωρινός δήμαρχος του Μόντρεαλ, Μάικλ Άπλμπομ, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που του απαγγέλθηκαν από την ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της αστυνομίας της πόλης. 

Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

«Το να είσαι δήμαρχος του Μόντρεαλ είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να ασκήσεις όταν πρέπει να απολογηθείς σε κατηγορίες αυτού του είδους», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για απάτη και σκευωρία.

"Ποτέ δεν πήρα δεκάρα από κανένα», είπε ο Απλμπομ ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Νοέμβριο αφού παραιτήθηκε ο προκάτοχός του δήμαρχος Ζεράλντ Τραμπλέ για ανάμειξή του επίσης σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο Μάικλ 'Απλμπομ, ο πρώτος αγγλόφωνος δήμαρχος του Μόντρεαλ μετά από 100 χρόνια, είπε ότι θα προσπαθήσει να ανατρέψει όλες τις κατηγορίες εναντίον του σημειώνοντας ότι είναι ανυπόστατες.

Ο Απλμπομ συνελήφθη χτες με κατηγορίες για απάτη σε βάρος της κυβέρνησης, απιστία, σκευωρία και διαφθορά.
Οι κατηγορίες προέρχονται από την εποχή που είχε διατελέσει δήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Κοτ-ντε-Νεζ-Νοτρ-Νταμ-ντε-Γκρας (2006-2011) και αφορούν σε δύο έργα.

Δημοσιογραφικές φήμες θέλουν την ελληνορωσικής καταγωγής αντιδήμαρχο Ελεν Φωτόπουλος να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του επόμενου μεταβατικού δημάρχου του Μοντρεάλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο