Για την κυβέρνηση δεν τέθηκε και δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης. Εξάλλου και η ίδια η επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όπως είπε, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Για την κυβέρνηση, επισήμανε, «η συνεπής και πειθαρχημένη εφαρμογή του Μνημονίου είναι αυτό που ισχύει και αυτό που αποτελεί την καλύτερη διέξοδο για να βγούμε το γρηγορότερο από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, η παράθεση κάποιων πρακτικών δυσκολιών και η αναζήτηση συλλογικών λύσεων με τους εταίρους εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση άρνηση εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Αυτό που επιδιώκουμε, εξήγησε, είναι όντως η επίλυση πρακτικών προβλημάτων, πάντα, όμως, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος ανέφερε ως παράδειγμα πρακτικές λύσεις, που δόθηκαν στις περιπτώσεις της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ακόμη και της Ιρλανδίας σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τον περασμένο Φεβρουάριο.