Την αναστολή στην αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς αποφάσισαν οι Αρχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη του Σάο Πάολο, Τζεράλντο Αλκμίν και του δημάρχου του Ρίο, Εντουάρντο Πάες, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Οι αποφάσεις ακολούθησαν άλλη μία ημέρα διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαβμανομένης και μίας πορείας γύρω από το γήπεδο, όπου διεξαγόταν διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου στην πόλη Φορταλέζα.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Τζεράλντο Αλκμίν, ανακοινώντοντας μία μείωση του αντιτίμου στα προηγούμενα επίπεδα, δήλωσε ότι είναι «σημαντικό ώστε η πόλη να έχει την ηρεμία που χρειάζεται για να συζητηθούν τα θέματα ψύχραιμα».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν η ανάκληση των αυξήσεων στα εισιτήρια θα είναι αρκετή για να εμποδίσει την αναταραχή στη χώρα. Ειδικότερα, στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μπραζίλια οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί με τους διαδηλωτές να σχεδιάζουν για σήμερα διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 70 μικρότερες πόλεις της Βραζιλίας.

TAGS