Σταθεροποίηση της οικονομίας της Ευρωζώνης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά το σημείο καμπής που έφτασε πρόσφατα, αναμένει η Goldman Sachs, σημειώνοντας ωστόσο πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αναιμικός.

Σε έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρεται στη θετική έκπληξη του δείκτη PMI για το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου, όμως παρόλα αυτά η συγκεκριμένη παράμετρος δεν είναι αρκετά δυναμική για να μιλάμε για μια σημαντική ανάκαμψη.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η διεθνής αστάθεια, ακόμη και αν δεν οφείλεται στις χώρες της Ευρωζώνης, αποτελεί σημαντικό γεγονός, ώστε να μην ξεχνάμε ότι η μεταβλητότητα και στην Ευρώπη δεν έχει παρέλθει.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η οικονομία της Ευρωζώνης θα ακολουθήσει πορεία «U», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η σταθεροποίηση έως το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο οίκος σημειώνει επίσης πως φρένο στην ανάπτυξη βάζουν τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά αυτά είναι πιθανό να μετριαστούν από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και κατά το 2014.