Εκείνος ζει στην Ουάσινγκτον, εκείνη στην Κένυα. Το Βερολίνο μοιάζει επομένως μια δίκαιη μέση λύση ώστε τα δύο ετεροθαλή αδέλφια, ο Μπαράκ και η Αούμα Ομπάμα, να έχουν μια σύντομη οικογενειακή συνάντηση.

Ο ένας έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του άλλου το 1982, μετά το θάνατο του πατέρα τους.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το ethnos.gr, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Σικάγο. Από τότε μιλούν αρκετά συχνά στο τηλέφωνο ενώ τον περασμένο Ιανουάριο η Αούμα είχε ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να παραστεί στην ορκομωσία του Αμερικανού προέδρου.

Χθες, η δρ. Αούμα Ομπάμα, κόρη του Μπαράκ Ομπάμα του πρεσβύτερου και της πρώτης γυναίκας του, ταξίδεψε από την Κένυα για να δει τον αδελφό της Μπαράκ Ομπάμα να μιλάει στο Βερολίνο. Μάλιστα, παρέα με την Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες του προεδρικού ζεύγους επισκέφτηκαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και το Μνημείο του Τείχους. Τις κυρίες ξενάγησε, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ο σύζυγος της Ανγκελα Μέρκελ, Γιόαχιμ Ζάουερ. Αντίστοιχα σπάνια είναι και η επαφή της Αούμα Ομπάμα με τα φωτογραφικά φλας.

Η Αουμα Ομπάμα γεννήθηκε στην Κένυα το 1960, τη χρονιά που ο πατέρας της γνώρισε τη μητέρα του αμερικανού Προέδρου, την Αν Ντάναμ, στη Χαβάη. Σπούδασε στη Γερμανία, έζησε στο Λονδίνο και επέστρεψε στην πατρίδα της. Σήμερα η 53χρονη ετεροθαλής αδελφή του προέδρου βοηθάει άπορα παιδιά και νέους.